18 Nisan 2023 - Salı

Terörist Ermenistan'ın gerçek yüzü

Yaklaşık 150 yıldır ihanet hançerini elinden bırakmayan, her kalkışmasında Türk milletinin sivil halkına derin acılar yaşatan, bu da yetmezmiş gibi yalanlarıyla dünyayı kandırmayı başarmış Ermeniler...

Yazar - Hikmet Elp
Okuma Süresi: 3 dk.
Hikmet Elp

Hikmet Elp

hikmetelp84@gmail.com -
Yaklaşık 150 yıldır ihanet hançerini elinden bırakmayan, her kalkışmasında Türk milletinin sivil halkına derin acılar yaşatan, bu da yetmezmiş gibi yalanlarıyla dünyayı kandırmayı başarmış Ermeniler... Tarih boyunca yaptıklarını kamufle etmeyi başaran emperyal güçlerin piyonu olmuş, yüz yıl bundan önce bizim topraklarımız (Batı Azerbaycan) üzerinde devletlerini kurdular. Kısa bir süre yaşadıkları o bağımsız devletin nüfus çoğunluğu da yine Azerbaycan Türkleri idi. Böyle bir devletin  Türk düşmanlığı yapma şansının olmadığını bilen Ermenistan, SCCB nin işgalinden sonra da sınırları içinde varlığını sürdüren Türkleri aşama aşama “Sovyet Ermenistanı”nın dışına sürülmesini sağlamışlardır. 
 
1950 yılına kadar çoğunluğu Türk olan Ermenistan, beş yıllık plan çerçevesinde (1947-1948-1949-1950-1951) 250 bin Türk asıllı soydaşımızı ülkeden çıkarmış, nihayet son olarak  1989 yılında yaklaşık 200 bin soydaşımızı ülkeden sürerek, Türksüz bir Ermenistan var edildi. Hemen akabinde Karabağ üzerinde yürütülen kirli siyaset ve Türk etniğinin tamamen bölgeden ölü veya diri çıkararak, işgal etmesi ve de  monoetnik bir devlet yaratması, bunu da Rus ve İran işbirliği ile hayata geçirmesi bilinmeyen bir şey değildi.  Tüm bunların yanında Türk tarihinin tüm işaretlerinin ortadan kaldırılması yanında, mezarlıklarımızın bile silinmesi Ermenilerin nasıl bir millet olduğunu ve Türk nefretini sağır sultanın bile duyduğunu söylemek mümkündür.
 
ll. Karabağ Savaşında Azerbaycan’ın şanlı zaferiyle, haklı tokadını yiyince, kuduz köpek davranışını tüm imkansızlığına rağmen sürdürmeye devam etmektedir. 
 
Geçtiğimiz günlerde Ermenistan’da Avrupa Halter Şampiyonası yapıldı. Elbette tüm Avrupa ülkelerinden katılımların olduğu gibi Azerbaycan  halter takımı da, Azerbaycan bayrağı ile organizasyonda yerini almış, gel-gör ki Ermenistan resmi makamlarında görevi olan bir yetkilinin; canlı yayında Azerbaycan’ı temsil eden bayrağı görevli çocuğun elinden çekip alarak yakması ve de bu sahneye hiçbir görevlinin müdahale etmemesi, Ermenistan’ın ve Ermeni halkının dünya kamuoyunu umursamaz tavrının mutlaka sessiz kalınmaması, gereken cezayı uygulamaya koyması gerekir. Bakalım; başta Avrupa olmak üzere, Batılı ülkelerin hukuk ve insan hakları konusunda, standart değerleri tek midir, yoksa hala çift standarlı davranışları devam etmekte midir?
 
Avrupa Halter Federasyonu ve diğer spor kurumlarının bu konuya nasıl yaklaşacaklarını bekleyip-göreceğiz. Sanırım bu da Avrupa’nın ciddi sınavlarından birisi olacaktır.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.