30 Mayıs 2023 - Salı

Yeni rota, yerel seçimler

Türkiye de seçmen. siyasi arenada kader secimi denecek kararlara imza attı.

Yazar - Halil Yaşar
Okuma Süresi: 3 dk.
Halil Yaşar

Halil Yaşar

hyasar@hbkgrup.com.tr - 0537 875 74 12

Türkiye de seçmen. siyasi arenada kader secimi denecek kararlara imza attı. 1.tur milletvekillerine meclis yolunu açarken Cumhurbaşkanı adaylarına 2. turun yolunu gösterdi. neticede her iki adayda yeniden meydanlara çıkıp seçmenine birdaha seslendi. kısa bir sürecin ardından sağduyulu bir seçim neticesi Halk kararını verdi ve Sn. Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı olarak ülkemizi 5 yıl daha yönetecek. Sevinip meydanlara inenler, kutlama yapanlarda oldu. Kenardan seyredip üzülenlerde...

Sn Erdoğan yaptığı balkon konuşmasında bir lider olarak kendinden beklendiği şekilde birleştirici ve toplumun tamamını kucaklayan bir konuşma ile bu yarışının bittiğini resmen açıkladı. Toplum açıkçası bu sürecin problemsiz ve huzur ortamı içerisinde sonuçlanmış olması ile büyük bir baskıdan kurtulup rahatlamış oldu. Kiminle konuşsak bu endişeyi hissettik. Şu seçim hayırlısı ile bir bitsede işimize gücümüze baksak cümlesi toplumun her kesiminden yükselen ortak temenni olarak karşimiza çıkıyordu. 

Öyle de oldu çok şükür...

İnsanların beklentisi yine toplumun sağduyusu ile hayat buldu. 

Şimdi, insanlar sırada çözüm bekleyen onca problemin çözüme kavuşmasını bekliyor. Yeni kabinenin oluşmasından sonra alınacak tedbirler ile bir çözüm süreci beklentisi toplumun tamamına hakim. Bu inançın diri tutulması yeni hükümetin yeteneğine kalıyor artık. Sn. Cumhurbaşkanı konuşmasında bazı ip uçlarını verdi aslında. İlk mesaj Ak parti teşkilatlarına geldi. yeni hedef yerel seçimler.... CHP'li belediyelerden hesap soracağinıda yenider tekrarladı... Haydi hayırlısı..

Sırada ekonomik politikalardan göç ve göçmen sorununa kadar daha bir çok sorun çözüm bekliyor. Sn. Cumhurbaşnanı sorunları çözüm sırası ve şekli ile ciddi tarihi dersler vermeye hazırlanıyor, benden söylemesi. Daha anlamayanlar varsa önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama ve hamleleri daha dikkatli takip etmelerini öneriyorum. Kalın sağlıcakla.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.