Kayseri'de trafik bilinci eğitimi veriliyor

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce, Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, karayollarını kullananları ...

Asayiş Yayın: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 31.05.2023 10:50:00
Editör - Halil Yaşar
Okuma Süresi: 1 dk.

 Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce, Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığın ve paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde trafik trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla; sürücü, yolcu, öğrenci ve yayalara yönelik  trafik eğitimleri veriliyor.

İlçe milli eğitim müdürlükleri ile koordine kurularak okullarda Trafikte araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla  Emniyet Kemeri Simülasyon aracıyla uygulamalı eğitimler verildi.


Trafik dedektifleri projesi kapsamında;  3-17 yaş grubunda bulunan çocuklara  trafik eğitim ve bilgilendirme semineri icra edilmiş,  ilçelerdeki (74) ilkokul ve Ortaokulda toplamda (9.534) öğrenci ile Kayseri il  Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan (12.352) vatandaşa  trafik güvenliğinin sağlanması maksadıyla eğitim faaliyetleri düzenlenmiştir. 


Faaliyet sonucunda çocuklara trafik çocuk dergisi, boyama kitabı, broşür ve kırmızı düdük dağıtıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.