İş İnsanı Turgay Yılmaz, Kayseri'nin Gurur'u oldu

Ahilik şeddi Ahi evran Kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Kayserinin tanınan ve sevilen iş insanı Turgay YILMAZ’ Şed Kuşandırılıp teşekkür plaketi takdim edildi.

Yayın: 15 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 15.05.2023 21:03:00
Editör - Halil Yaşar
Okuma Süresi: 5 dk.

İlk kez  Boğaziçi Kültür merkezinde garçekleştirilen  AHİ EVRAN  &HACE BEKTAŞ BULUŞMASI Etkinliği  yoğun ilgi gördü.

Sarıyer belediyesi ve AHİ KON DER (Ahilik iş insanları Derneği) nin birlikte organize ettiği  AHİ EVRAN  &HACE BEKTAŞ BULUŞMASI Etkinliği  Uluslararası katılımcıları ağırladı. Türkiyenin bir çok ilindende konukların katılımı ile gerçekleştirilen organizasyon Büyük ilgi ile karşılandı. Açılış konuşmasında Etkinliğin amacı ve kapsamı hakkında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hüseyin Köksal İlk defa gerçekleştirdikleri bu organizasyon ile Ahi Evran Kültür ve geleneğini Geleceğe taşımayı amaçladıklarını be bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ahilik Duası ile başlayan program Devamında davetli ve panelistlerin konuşmaları ile  renklendi.

Program ünlü sunucu Handan Sulumak sunuculugunda devam etti.  Açılış konuşması için  Sarıyer Belediye başk. Yard Hüseyin Çoşkun Ahilik Vakfi başk Eyüp Arıcan ve AHİ KON DER Başk Hüseyin Köksal ın açilış konuşmalaridan sonra  AHİ EVRAN & HACE BEKTAŞ Ile ilgili panelist konuşmacılar E.Kultur bakani Namık Kemal Zeybek, Prof Dr Bektaş yıldırım ve 21. Dön. Afyon milletvekili Müjdat Kayayerli  nin konuşmalarından sonra yılın 5 AHİ si ve yılin 5 BACIYAN ina ŞET KUŞANDIRMA  ödül törenine geçildi.

1 – Diğer iş adamları ile birlikte Ahilik şeddi Ahi evran Kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Kayserinin tanınan ve sevilen iş insanı Turgay YILMAZ’ Şed Kuşandırılıp teşekkür plaketi takdim edildi. ( DEVMAK Yön. Kur başk. Kayserili  iş adamı  Ahilige katki ve destekleri icin layık görüldü ) Daha sonra sırası ile

Saim ÖZTÜRK (Şafak Hastaneleri yön kur. Bask.  Kırşehirli iş adamı Ahiliğe  verdiği destek ve katkilarından dolayı (Yerine temsilen Baş hekim Prof Bektaş YILDIRIM a taktim edildi.

Ömer Lütfü ÖZENÇ  Şişli beled.başk. yard.  AHİ KON DER Başk yardi. Kurucu üye Ahiliğe katki vçalışmalarindan dolayı layık görüldü.

Hüseyin COŞKUN Sariyer beld. Bask.yard. Hacibektaş ilçesindeki etkilikler ve Sariyer beled külturel programlardaki başarilarindan dolayı layık görüldü.

Hüseyin AKIN ( GazeteciAnkara da 18 bin üyesi olan ÇINAR Kadinlari platformu başk Ahilik ve Bektaşiliğe katkilarından dolayi layik görüldü.

 

,Yılın  5 BACIYANI

  1. Prof Ayşe ÇALIK (GÜL NAR HATUN Türk kadinı kimliğini uluslar arası tanitımından dilayı layik görüldü

2-Suleyha KARA (Siber Güvenlik Akademisi başk)  Ahilik ve Bektaşiliğe katkılarindan dolayi layik görüldü

3-Anara BAIZHANOVA (AHİ BEKTAŞ TURK DUNYASI TÜRKİSTAN Bask. Turk Kazak kültürüne katkilarindan dolayı layik görüldü

4-Kemale KEMAL (Harı Bulbul Azerbaycan Vizyon tiyatro Dernegi başk Azerbaycan Ve Turk kulturune katkilarindan dolayı layik görüldü

5--Saime  OGUZHAN   (Kentim ŞİŞLİ Gazetesi sahibi  Ahilige katki ve desteklerinden dolayi layik görüldü

Dunya Kirşehirliler Dernek başk Unal KAYA nin sunumu ile Pirimiz Ahi Galip DEMİR Anıldi ve Kirşehir Kültürü tanıtıldı. Ozan Kemal FIRAT in canĺı  bağlamasi ile sunduğu Neşet ERTAŞ Türküleri ile tüm davetliler hoş vakit geçirdiler.

Programın devamında Yalçın KIBAR  QUANTUM YAZILIMI VE TüRK DİLİ ile ilgili bir sunum yaparak konukları bilgilendirdi. Hasan BENLİ  AHİ YARENLİK VE CANKIRI Kültürü sunumu gerçekleştirdi. Jemale KEMAL Azerbaycan kültürü ve Ahmet Cevadov belgesel tanıtımı ile misafirleri bilgilendirdi.

Anara BAIZHANOVA   Depremde Kazakistanin yardimlari ve Kazakistanli sanatcilardan gösteriler sundu. ALLI TURNA  Bölümünde  ünlü sanatçı Gül AY ve EKAY Produksiyon ekibi canlı performansta Semah ezgileri ve Deyişler icra ettiler.  Programın devamında ise Azize SULTAN  Trakya oyun havaları ile sahneyi coşturdu.  Ayrıca salonun dışında Türk dünyası el sanatları ve takı sergiside ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.